Hiziqui

diccionari-img

L’alga hiziqui és de color cafè similar a l’arame, però amb uns fils més gruixuts. Té una textura carnosa amb un gust fort. És rica en calci, ferro, vitamina A, àcid fòlic.

100 g d’alga hiziqui ens aporta 1400 mg de calci, 29 mg de ferro, 150 mg de vitamina A, 2,3 mg de vitamina B3, 14700 mg de potassi.

T’ajudarà:

  • En l’osteoporosi, menopausa, edat de creixement
  • En embarassades
  • A combatre la pèrdua de potassi pel consum de diürètics (utilitzats per baixar la pressió) Totes les algues ens aporten potassi i ens ajuden en aquesta funció, però l’alga hiziqui és la que té més concentració de potassi de totes elles
  • Esportistes o després d’un gran esforç. Remineralitzarà per seu gran aport en potassi entre d’altres. Totes les algues ens aporten potassi i ens ajuden en aquesta funció, però l’alga hiziqui és la que té més concentració de potassi de totes elles

És una alga molt utilitzada per potenciar el gust en fideus i arrossos.

Cal tenir en compte que l’alga hiziqui conté arsènic i per aquest motiu és molt important deixar-la en remull 30 minuts i després bullir-la 25 minuts més amb aigua nova.

En medicina oriental i macrobiòtica és una alga de l’element metall que ens ajudarà a reforçar el pulmó i l’intestí gros.

Receptes relacionades