Croquetes de llenties i borraines

Receptes

11 febrer 2020

Els aliments cruixents t’ajuden a descarregar la mandíbula, idonis per si tens tensions acumulades. Unes bones croquetes et poden ajudar per aquells dies més tensos i amb necessitat de més cruixent. Si tens adolescents a casa de segur que els hi agradarà.

És també una recepta nutritiva, amb un elevat contingut de proteïnes i apte per tota la família.

Les llenties vermelles conegudes sobretot pel Dahl indi són fàcils de digerir i de cuinar perquè no tenen pell. L’inconvenient d’aquestes llenties és que no són de proximitat, normalment són originàries del Canadà, pren consciència del seu consum!

Fetes amb un altre tipus de llentia hauries de cuinar-les abans de preparar les croquetes perquè no són tan fàcils de digerir. Com ja t’he dit abans les llenties vermelles són sense pell i de ràpida cocció, més fàcils de fer-ne la digestió i de cuinar-les.

Les borraines  o borratges és una verdura consumida sobretot a les Terres de l’Ebre i la Franja, aquí les coneixem però no acostumem a posar-les als nostres plats. Tenen un gust similar a l’espinac o bleda i tenen propietats  diürètiques i depuratives sobretot. Riques amb fibra i antioxidants.

CROQUETES LLENTIES I BORRAINES
Croquetes de llenties i borraines 2

Ingredients:

1 tassa de llenties vermelles ben netes posades en remull un mínim de 6h

2  grapats ben generosos de borraines netes

1 all

Sal i oli d’oliva

Escorre les llenties i renta-les ben netes. Afegeix les borraines, l’all i una mica de sal. Tritura-ho tot i rectifica de sal si fa falta. Veuràs que et quedarà una massa ben espessa.

Afegeix abundant oli d’oliva en una paella per fregir. Agafa dues culleres i fes-ne forma de croqueta, posa-les dins la paella quan l’oli estigui ben calent.

Fregeix-les fins que quedin torradetes i elimina l’excés d’oli sobre un paper.

Vigila la temperatura de l’oli perquè aquest no set cremi i utilitza sempre oli d’oliva de bona qualitat.

Serveix-les calentes o fredes.