10 consells per unes festes de Nadal més digestives

Macrobiòtica

13 desembre 2022

Arriba Nadal, canvi d’hàbits i rutines. Dies que amb més o menys mesura t’excedeixes amb el menjar i que al final et poden passar factura.

Aquí et deixo 10 consells per unes festes de Nadal més digestives:

  1. Escolta el teu cos i menja el que necessita. No t’emboteixis!
  2. Mastega, mastega i mastega. La digestió comença a la teva boca.
  3. Començar els àpats amb productes fermentats com les verdures adobades, una sopa miso o la beguda de kombutxa t’ajudaran a millorar la digestió.
  4. La verdura també fa festa! Amanides de fulla verda amb vinagreta de cítrics, verdures amargues per potenciar la digestió, verdures escaldades, macerades per refrescar els plats, formant part dels plats més tradicionals canelons i sopes. Les verdures poden ser-hi ben presents.
  5. Les herbes aromàtiques són un bon condiment per acompanyar els plats. El coriandre és un bon quelant dels metalls pesants, t’ajudarà a eliminar els metalls presents en el marisc i peix.
  6. Dolços sí, però de qualitat. Fets a casa, comprats, però amb ingredients de qualitat. Llegeix les etiquetes!
  7. Una infusió després dels àpats t’ajudarà a digerir millor. El fonoll, la farigola, l’anís estrellat, la camamilla, la maria Lluïsa, el te mu.
  8. El kuzu i la umeboshi una bona solució pel reflux i acidesa com també per la ressaca.
  9. Dejunis de 12 hores t’ajudaran a recuperar el sistema digestiu. Sopar d’hora o saltar-se el sopar quan els dinars són llargs, allargar l’esmorzar els dies de festa són maneres senzilles de deixar restablir el cos.
  10. Posa l’esport a la teva vida.  Activa’t amb el que més t’agradi cada dia. La pràctica d’exercici habitual activa el metabolisme i ajuda a millorar la motilitat intestinal a més d’aportar-te molts altres beneficis.