Cuida la pell també per dins

Macrobiòtica

9 juliol 2021

De segur que moltes vegades has sentit a parlar dels antioxidants, però potser no saps quina funció fan al cos.

L’excés de radiació, contaminació ambiental entre altres desestabilitzen molècules del cos i com a conseqüència es creen els radicals lliures, els quals ataquen i alteren altres molècules generant processos d’oxidació.  
Els antioxidants eviten aquest procés estabilitzant les molècules i evitant la formació de radicals lliures. 

Potenciar el consum d’antioxidants a l’estiu és important per evitar l’efecte nociu de l’excés de radiació.

I quins són els aliments rics amb antioxidants? 
Les cireres, les maduixes, els nabius, els gerds, les groselles, les móres, el raïm, les magranes. Les fruites de color vermell, granat i blau fosc són les més riques amb antocianines, un antioxidant molt potent. Aquestes fruites per protegir-se del sol i també dels insectes fabriquen antioxidants i aquests són els que ens mengem nosaltres. És important tenir en compte que la fruita hagi madurat a sol, per assegurar-nos que sigui rica amb antioxidants.

Altres fonts d’antioxidants són els cogombres molt rics en beta-carotens, clorofil·la i silici, les pastanagues i les carbasses verdures amb un alt contingut de beta-carotens. També els tomàquets i els pebrots, rics en licopens i vitamina C, però recorda que aquests contenen solanina, un alcaloide no tan beneficiós. El seu abús produeix desajusts importants en el cos. La millor manera de menjar-nos aquestes verdures és eliminat la seva pell, on la solanina hi és més present.

El julivert, una herba aromàtica molt rica en vitamina C sent també un antioxidant molt potent i fàcil d’afegir en els plats de cada dia. A més el seu contingut amb vitamina K el fa idoni per la salut òssia.

El cacau i el te verd són altres aliments rics amb antioxidants.

Tan sols tenint cura del que et poses al plat cada dia aconseguiràs una font extra d’antioxidants.

Per acabar et deixo una recepta ben fàcil per refrescar les tardes d’estiu i donar una dosi extra d’antioxidants al cos i també un Podcast que vaig gravar l’estiu passat on t’explico una mica més com cuidar la teva pell.

Cuida la teva pell (Podcast estiu 2020)

Batut de mores:

Ingredients:

  • 200 ml de beguda vegetal (arròs, civada, ametlla)
  • 1 grapat generós de móres
  • 1/2 plàtan

Retem les móres ben netes i les triturem juntament amb el plàtan i la beguda vegetal.

BATUT DE MORES
Cuida la pell també per dins 2