Seitan amb ceba i castanyes

Receptes

4 setembre 2022

Aquesta recepta és perfecte pels mesos més freds. El seitan és una proteïna de qualitat molt digestiva i  molt adequada per petits i grans a excepció dels celíacs per la seva intolerància al gluten. Les cebes i les castanyes t’aportaran dolçor, a més cuinat a foc lent i durant un temps llarg aconseguim que ens aportin molta escalfor al cos i que treguin tota la seva dolçor.

Les castanyes són un fruit sec que només utilitzem a la tardor per fer la castanyada, però ens poden aportar molt més. Riques en hidrats de carboni complexos, fibra i amb molt poc greix són un gran aliment per nodrir l’energia de ronyó.

Ingredients:

  • 250 g de seitan
  • 4 cebes
  • 100 g de castanyes cuites o pilongues previament remullades
  • Oli d’oliva i sal
  • Farigola i romaní al gust

Talla les cebes a llunes fines i salta-les amb una mica d’aigua i sal durant 5 minuts. Afegeix un raig d’oli i salta-les fins que quedin dorades . Posa-hi les castanyes, una mica d’aigua i cuina-ho a foc baix durant 25-30 minuts. Vigila que no es quedi sense aigua.

Marca el seitan tallat a rodanxes amb una mica d’oli. Un cop tinguis el seitan marcat afegeix el romaní i la farigola, una mica d’aigua, molt poca i cuina-ho a foc baix durant 20 minuts. Vigila que no es quedi sense aigua.

Serveix amb un llit de ceba i castanyes i el seitan a sobre.

El gust més salat del seitan i el dolç de la ceba i les castanyes fan un contrast boníssim al paladar!