Dolç de carbassa

Receptes

24 octubre 2021

Aquesta és una recepta del Francisco Varatojo versionada a la meva manera. El Francisco Varatoja va ser un gran divulgador de la macrobiòtica. Vaig tenir la sort de tenir-lo de professor en els seminaris d’oncologia i macrobiòtica en l’últim any d’estudis a ESMACA. Una gran persona i apassionat de la seva feina.

La carbassa i les orellanes són la base d’aquesta recepta. És un dolç senzill de fer que pots gaudir en moltes versions, jo avui te’l presento amb la versió més fàcil.

La carbassa és una verdura dolça que t’ajuda a saciar la necessitat de dolç sense tenir que recorre a un dolç en excés perjudicant el teu cos i la teva harmonia. Les orellanes, una fruita seca que ajudarà a donar més dolçor i consistència a la recepta. Però tingues en compte de comprar les orellanes fosques, aquestes són les millors perquè no han estat tractades en el seu procés d’assecament per mantenir el color taronja de la fruita natural. Els albercocs s’enfosqueixen de manera natural en el seu procés d’assecat. Juntament amb l’agar-agar i l’essència de taronja aconsegueixes fer un dolç amb una textura similar al codony.

Ingredients:

  • 250 g de carbassa tallada a daus petits
  • 50 g d’orellanes tallades per la meitat
  • 1 c.p. d’agar-agar en pols
  • Un polsim de sal
  • Unes gotes d’essència de taronja comestible o una mica de ratlladura de taronja
  • Un rajolinet d’aigua (25 ml més o menys)

Posem la carbassa, les orellanes, l’agar-agar, la sal i l’aigua dins una olla i cuinem amb la tapa posada a foc baix durant 30 minuts. Parem el foc, afegim tres gotes d’essència de taronja i triturem fins a obtenir un puré fi. Posem el puré en motlles, deixem refredar i guardem a la nevera un mínim de 2 hores.

PLAT DOLC DE CARBASSA I ORELLANES
Dolç de carbassa 2