Creps de blat sarraí i castanyes

Receptes

1 setembre 2022

El blat sarraí és un pseudocereal sense gluten magnífic per fer-ne creps i comença el dia amb energia.

La massa la pots fer amb farina o gra sencer, jo et recomano que els facis amb el gra sencer per obtenir-ne totes les seves propietats, més encara si activem el gra en el seu remull.

En aquest cas li he afegit un grapat de castanyes cuites, un fruit sec excel·lent de tardor i hivern amb múltiples propietats.

La combinació fa que siguin unes creps amb una energia adequada pels mesos més freds o quan hi ha molt esgotament, sensació de fred al cos, debilitat en general.

Els dos ingredients principals, les castanyes i el blat sarraí tenen una energia específica per ajudar a nodrir l’energia d’aigua (ronyó, bufeta orinaria i aparell reproductor) ajudant també en les situacions on la por i és molt present, una emoció que es reflecteix amb un desajust de l’energia d’aigua.

Ingredients:

  • 1 tassa de blat sarraí posada en remull un mínim de 6 h
  • 1 tassa d’aigua o beguda vegetal
  • 1 grapat de castanyes cuites
  • 1 polsim de sal

Escorrem el blat sarraí i el retem ben net sota l’aixeta. Afegim la resta d’ingredients i triturem fins obtenir-ne una massa ben fina.

Posem la paella al foc i afegim un rajolí d’oli d’oliva. Afegim 1 cullerot de la massa i repartim per tota la paella. Cuinem 1-2 minuts fins que surtin les unes bombolles i comenci agafar consistència. Girem la crep i cuinem 1 minuts més.

Retirem i repetim l’operació per fer les altres creps.

Farcim el creps del que més us agradi. Jo en aquest cas l’he farcit amb crema de fruits secs (cacauets i ametlles), compota de fruites del bosc i magrana.

PLAT CREPS DE BLAT SARRAI I CASTANYES
Creps de blat sarraí i castanyes 2

Les creps un cop cuinades es podeu guardar a la nevera 2-3 dies ben tapades.

Si agafem un got de 300 ml us sortiran unes 8 creps en total.