Arròs amb llenties i verdures d’arrel

Receptes

2 abril 2021

Si el que busques és un plat equilibrat i fàcil de fer aquesta és la teva recepta. A més d’aportar-te tot el que necessites et donarà estabilitat mental, ajudant-te en la concentració en moments que ho necessitis. Realment és un plat medicinal que t’aportarà estabilitat i força al cos i la ment.

La importància a l’hora de cuinar aquest plat és la proporció de llegum i cereal que utilitzis. Cal que la proporció sigui d’1:3, una de llegum per tres de cereal. Cuinat amb l’alga kombu per ajudar a potenciar, mineralitzar i millorar la digestió del plat i amb verdura d’arrel idònia per donar sostén al cos i la ment.

És un plat fantàstic si vols estabilitat i rendiment mental !

ARROS AMB LLENTIES
Arròs amb llenties i verdures d'arrel 2

Ingredients:

  • 1 tassa de llenties posades en remull
  • 3 tasses d’arròs*
  • 1 tros d’uns 3 cm d’alga kombu posada en remull
  • 3 pastanagues
  • 1 nap
  • 2-3 tasses d’aigua
  • Sal

*Pots posar l’arròs en remull, d’aquesta manera potenciaràs la seva cocció i eliminaràs els antinutrients.  

En una olla posa l’alga kombu prèviament remullada i sense l’aigua del remull. A sobre de l’alga hi poses les llenties ben netes i escorregudes, després hi poses l’arròs ben net i les verdures netes i tallades a daus. Finalment hi poses l’aigua sense que arribi a cobrir del tot la verdura. Tapa l’olla i encén el foc alt fins que arrenqui el bull. Tot seguit quan hagi arrencat el bull, baixes el foc i ho cuines a foc lent 40 minuts.

És important que mentre s’estigui cuinat el plat no obris la tapa de l’olla, d’aquesta manera l’energia centrada del plat serà molt superior.

Al final de la cocció posa-hi una mica de sal i ho cuines 2 minuts més. La sal cal posar-la al final de la cocció per evitar l’enduriment de la pell de les llenties.

Serveix amb una mica de julivert per sobre.

Bon profit!