Xampinyons farcits d’algues i ceba

Receptes

18 desembre 2019

Aquí et deixo un entrant boníssim i lleuger fet amb verdures i algues.

L’espagueti de mar és l’alga que he fet servir per aquest plat és una alga de gust suau molt carnosa que a més d’ajudar-te a mineralitzar el cos, també t’ajudarà a eliminar els excessos i a millorar les digestions. ⁠
Rica en potassi, calci, ferro i vitamina C, és l’alga més consumida a Europa. ⁠

La ceba és un altre ingredient del plat, ben cuinada ajuda a reforçar la digestió i a millorar la inflamació intestinal.⁠ És una verdura dolça idonia per millorar la força digestiva entre altres.

Els xampinyons són la base del plat, ells com molta altres bolets són estimulants dels sistema immunitari, antioxidants, depuratius i aporten fibra amb efecte prebiòtic ideals per una bona salut intestinal.⁠

XAMPINYONS FARCITS
Xampinyons farcits d'algues i ceba 2

Ingredients:

8 xampinyons

1 ceba grossa

8 tires d’espagueti de mar remullat prèviament 30 minuts

Un polsim de sal

Oli d’oliva

Neteja els xampinyons ben nets. Treu el tronc i buida una mica més el xampinyó per tal de poder farcir-lo millor. Reserva els troncs i la resta que buidis dels xampinyons.

Talla la ceba ben petita i sofregeix-la amb una mica d’oli d’oliva i sal durant 10 minuts o fins que estigui transparent i comenci agafar una mica de color daurat. No t’accedeixis amb l’oli, si fa falta, afegeixes aigua per acabar de cuinar-la.

Talla l’alga ben petita i els troncs dels xampinyons i afegeix-ho tot amb la ceba. Cuina-ho  5 minuts més. Rectifica de sal si fa falta, però tingues en compte que l’alga ja és salada.

Encén el forn a 200ºC.

Agafa una safata pel forn i vés posant els xampinyons farcits amb la barreja que has fet. Posa-hi un raig d’oli d’oliva per sobre i cuina-ho al forn durant 10-15 minuts o fins que vegis que els xampinyons estiguin fets.

Bon profit!