Verdures macerades

Receptes

14 abril 2020

Moltes vegades em trobo gent amb la digestió molt feble i que acostuma a menjar verdura crua, tipus amanida perquè creu que aquesta és l’única manera per aprofitar totes les vitamines i minerals que aporten les verdures. Però aquest és un gran error!, si tens el sistema digestiu feble, no podràs digerir i absorbir tots els nutrients que mengis, per molt frescos que siguin. El primer que cal millorar és la digestió, els sistema digestiu en general perquè pugui fer la feina ben feta, sense posar-li més impediments.

La maceració és un tipus de cuinat de les verdures idònies per digerir-les molt millor. Per tant davant d’una feblesa digestiva tendirem a menjar les verdures sempre cuinades, mai crues i en cas de voler menjar una verdura més cruixent podem optar, sempre que el nostre grau de feblesa digestiva ho permeti, una mica de verdura macerada.

Aquesta recepta et pot servir per acompanyar qualsevol plat, sobretot per equilibrar l’energia d’un àpat ben copiós o sempre que busquis un plat més fresc. El macerat està fet amb suc de mandarina, vinagre de poma i espècies idonis per macerar i estimular la digestió.

CARBASSA I PASTANAGA MACERADA AMB SUC DE MANDARINA
Verdures macerades 2

Ingredients:

  • 3 pastanagues
  • 1 tros de carbassa
  • Fulles verdes (fulles de raves, ruca, col kale…)
  • 2 fulles de col
  • El suc de 3 mandarines
  • 5 c.s. de vinagre de poma
  • 1 c.p. d’espècies garam masala

Renta ben netes totes les verdures. Agafa les fulles de col i talla-li el tronc del mig.

Posa aigua a bullir en una olla i quan arrenqui el bull escalda les fulles de col una a una. Un cop retires la fulla de col de l’aigua calenta posa-la en un bol amb aigua freda i gel per parar la cocció. Reserva-les.

Prepara el macerat tot barrejant el suc de les mandarines, el vinagre de poma i les espècies en un got. Remena-ho bé per unificar-ho tot.

Agafa la pastanaga i la carbassa i talla-les ben fines o passa-les per un ratllador. Afegeix també les fulles verdes tallades ben petites. Posa-ho tot en un bol i afegeix el líquid del macerat que ja tens preparat. Remena bé totes les verdures perquè quedin ben impregnades de la barreja i deix macerar un mínim de 60 minuts.

Passat el temps ara ja pots emplatar. Posa a la base del plat mitjà o una fulla de col i a sobre hi poses la verdura macerada però sense l’excés de líquid que ha anat deixant.

Bon profit!