Natilla de carbassa i garrofa

Receptes

13 octubre 2022

Un dolç de tardor ple de productes que ens dóna la terra en aquesta estació.

La carbassa és una verdura dolça que creix sobre la terra i ens reforça la part central del nostre cos, la digestió. Té grans propietats sobre el pàncrees, la melsa i l’estómac ajudant-los a trobar l’equilibri i l’estabilitat.

És una verdura molt preuada a les cases encara que no ens agradi pelar-la. Per tots aquells o aquelles que no us agrada pelar-la recordeu que teniu la varietat potimarro la qual la podeu cuinar i menjar amb pell.

Per fer aquesta recepta també necessites farina de garrofa, un altre aliment de la nostra terra, poc apreciat tot i que des de fa un temps comença a agafar mercat i en moltes cases se’n comença a fer ús en les postres i altres dolços. És un bon substitut del cacau, sent de comerç de proximitat i menys excitant. Trobaràs més informació d’ella al diccionari, no dubtis en mirar-ho.

La textura d’aquesta recepta és similar a la natilla, cremosa i amb cos per saciar la necessitat de dolç que podem tenir en qualsevol moment del dia.

Ingredients per 7 natilles:

  • 400g de carbassa cuita
  • 15g de farina de garrofa
  • 350ml de beguda vegetal
  • 2 c.p. generoses de kuzu
  • 2 c.s. de melassa d’arròs

Tritura la carbassa juntament amb la farina de garrofa i reserves.

Dissols el kuzu amb la beguda vegetal i ho poses dins una olla a foc lent juntament amb la barreja de la carbassa i garrofa. És important remenar contínuament la barreja al foc per tal que no surtin grumolls. Un cop comencin a sortir les bombolles d’ebullició, pares el foc i afegeixes la melassa al gust. Si has posat una beguda vegetal més dolça com la d’arròs en necessitarem menys quantitat que si poses una beguda vegetal menys dolça com la de civada.

Un cop tens la melassa al gust afegeixes la barreja en pots de vidre i la deixes refredar per guardar-la a la nevera i consumir-la quan vulguis.

PLAT NATILLES DE CARBASSA I GARROFA
Natilla de carbassa i garrofa 2