L’energia d’estiu

L’energia d’estiu

L’energia d’estiu és la més expansiva, la natura està en el seu punt més àlgid. La terra ens dóna fruites i verdures en abundància, els animals aprofiten per alimentar-se i tenir reserves pels mesos on hi ha més fred.

Són mesos en què gaudim al màxim de l’exterior, ens sentim més alegres amb més ganes de tenir contacte amb la gent. Gaudim de les terrasses, dels passejos llargs i de l’abundància de la natura. Els dies són més llargs i més calorós, el nostre cos ens demana refrescar-nos i esbargir-nos.

En MTC es diu que durant l’estiu regeix l’energia de foc governada pel cor, òrgan el qual regula la circulació de la sang i els vasos sanguinis, aquests a la vegada alimenten a tot el cos.

A l’estiu el nostre cos ens demana refrescar-nos, és l’època de l’any on tenim més varietat de fruita i verdura. Tendirem a fer coccions més fresques com els saltejats curts, macerats i escaldats que ens ajudaran a equilibrar la nostra energia. Els plats seran més frescos amb més color aprofitant tots els aliments que ens dóna la natura. Els cereals d’estiu són lleugers i fàcils de digerir com la polenta, el cuscús o la quinoa. La fruita ens ajudarà a refrescar-nos. Les begudes han de ser més abundants . Els tes ens ajudaran a remineralitzar-nos, les algues ens ajudaran a carregar-nos de minerals, aquests són ara més necessaris per contrarestar la pèrdua amb la suor i l’orina.

Tot i així cal tenir en compte de no excedir-nos amb les coses fredes. L’excés de gel a les begudes, els gelats entre altres ens poden passar factura. El nostre cos ha de refrescar-se d’una manera més natural aprofitant les fruites de temporada plenes d’aigua, alleugerint les coccions i menjant els plats a temperatura ambient per adaptar-nos millor a la calor, a l’exterior, a la natura.

Les patologies més freqüents en aquesta època de l’any són les venoses amb mala circulació de la sang, edemes i retenció de líquids. També hi són freqüents les patologies digestives com les diarrees estivals per un excés de fred al cos.

Gaudiu de l’estiu però no us excediu!

 

 

 

Comparteix