Galetes de nadal

Receptes

2 desembre 2022

A moltes cases és tradició fer galetes de Nadal, però si t’haig de ser sincera, a casa meva mai n’havíem fet abans de tenir la nostra filla. El que també us puc dir és que ens ha agradat molt fer-les conjuntament i hem passat una tarda ben divertida embrutant-nos les mans, escoltant nadales i parlant de les diferents tradicions d’aquestes festes.

Per fer la recepta he fet servir sucre de coco i xarop d’auró que li dóna un gust característic. El xarop d’auró s’obté de la saba d’auró i és típic el seu consum a Nord Amèrica i el Canadà on hi és present en abundància aquest arbre.

Les farines que he utilitzat són la d’ametlla per donar-li una textura més cruixent i la barreja de farina de blat sarraí i espelta.

Ingredients:

  • 80 g xarop d’auró
  • 100 g sucre de coco
  • 60 g beguda vegetal
  • 50 g d’oli d’oliva suau
  • 120 g d’ametlla crua mòlta o farina d’ametlles
  • 300 g de farina (150 g farina de blat sarraí + 150 g farina d’espelta integral)
  • 1 c.s. de lli mòlt + 4 c.s. d’aigua (1 ou vegà)
  • 1 c.s. de canyella

Encenem el forn a 180 ºC.

Barregem les farines i la canyella dins un bol i un cop estigui ben barrejat afegim el sucre de coco, remenem i reservem.

En un altre bol afegim el xarop d’auró, la beguda vegetal, l’oli d’oliva i la barreja de lli i aigua. Afegim aquesta barreja ben a poc a poc sobre l’altre bol tot remenant i aconseguint una massa uniforme i compacte.

La massa resultant no se’ns ha de quedar enganxada als dits, com tampoc ha de ser seca. Si se’ns queda enganxada als dits, podem afegir més farina. Si la massa és massa seca, podem afegir una mica més de beguda vegetal.

Ara cal estirar la massa amb l’ajuda d’un rodet i posar paper del forn entremig de la massa i el rodet. D’aquesta manera estirarem la massa sense dificultat.

MOTLLE GALETES DE NADAL
MOTLLE GALETES DE NADAL

Donem la forma desitjada a les galetes i les anem posant en una safata del forn on prèviament hi hem posat paper del forn.

Coem les galetes 10-15 minuts o fins que quedin daurades al nostre gust.

Deixem refredar i gaudim amb la família i els amics.

PLAT GALETES DE NADAL
Galetes de nadal 3