Detox sí detox no

Macrobiòtica

9 març 2024

Ara a la primavera escoltem i llegim moltes vegades que hauríem de fer un detox, però sabem perquè l’hem de fer i qui l’ha de fer?

La paraula detox prové de detoxificar el cos que significa netejar-lo. Després dels mesos de fred on l’energia està concentrada i el cos el tenim més adormit i quiet comença la primavera, on el cos comença a despertar-se d’aquesta inactivitat i s’obre de mica en mica per fer fluir l’energia. Una energia de primavera relacionada amb el fetge i la vesícula biliar. Si aquests dos òrgans no estan en bones condicions, llavors no treballaran bé i quan arribi la primavera tindrem més dificultats d’adaptació causant-nos insomni, nerviosisme, caiguda del cabell, trencament d’ungles, èczemes, al·lèrgies, astènia, entre d’altres. Això és degut a una mala adaptació amb l’entorn.

D’acord a com tractem el nostre cos, com ens alimentem, si patim més o menys estrès, el nostre estat emocional, si hem pres alguna medicació o estem prenent, l’aire que respirem, entre altres, ens caldrà o no fer una neteja més severa per ajudar a descarregar els òrgans i alliberar-nos de tots els excessos.

En el cas que tinguem una sobrecàrrega ens caldrà fer un detox més potent que ens ajudi a netejar el cos i eliminar totes aquelles càrregues que dificulten la feina dels nostres òrgans. El podem fer de moltes maneres, però sempre equilibrada amb les nostres necessitats. No tothom pot fer un detox agressiu, ja que potser no té el seu cos preparat per fer-ho. Tots tenim unes necessitats en concret i cal conèixer-les! La millor opció sempre és posar-se en mans d’un professional per ajustar-ho a les necessitats i mancances que tenim.

L’alimentació de primavera, aquella que ens dóna la nostra terra, és una alimentació preparada per ajudar al fetge i vesícula biliar a treballar millor. La naturalesa és molt sàvia i ens donarà més verdures de fulla verda, fruita de temporada, entre altres aliments que ens ajudaran a eliminar els petits excessos de l’hivern i a obrir el nostre cos perquè l’energia ascendeixi de la mateixa manera que ascendeix l’energia del nostre entorn. D’una manera simple i menjant el que ens dóna la terra cada dia i equilibrant els nostres plats d’acord amb les necessitats i la nostra condició, podem gaudir d’un bon equilibri del cos. D’aquesta manera arribem a la primavera sense sobrecàrrega.

És important, tindré cura del nostre cos per gaudir d’una bona salut i la millor manera de fer-ho és amb una alimentació adequada i un estil de vida saludable.