Crema de bròquil i fonoll

Receptes

4 setembre 2020

Les cremes de verdures són una bona manera de començar els àpats del migdia o nit, per ajudar a potenciar la digestió i relaxar el cos.

Se’n poden fer de moltes verdures, idònies per aquelles que a casa costa més que es mengin o també per aprofitar parts de les verdures que llenceries, com per exemple el tronc i les fulles del bròquil que són ben nutritives i moltes vegades no se’n fan ús.

La recepta que et proposo és de bròquil i fonoll. El bròquil és una crucífera considerada un súper aliment per la quantitat de beneficis que aporta. En cas de tenir hipotiroïdisme també te la pots menjar, ja que en aquesta recepta està cuinada.

El fonoll és fantàstic per relaxar la boca de l’estómac i potenciar la digestió en situacions on tenim tensió acumulada.

Ingredients:

1 ceba o porro

1 tassa de fonoll

2 tasses de broquil

Oli d’oliva primera pemsada

2 dits d’aigua de mar

Aigua

1 fulla de llorer (opcional)

Miso blanc

Talla la ceba a quadrats i salta-la 5 minuts amb una mica d’oli. Afegeix el fonoll tallat a trossets i el bròquil tallat. Posa l’aigua de mar, la fulla de llorer i aigua sense arribar a cobrir les verdures. Cou a foc mitjà 15 minuts.

Retira la fulla de llorer, afegeix el miso (1/2 culleradeta per persona) i tritura.

Serveix amb unes fulles de fonoll per sobre.

Bon profit!

En aquest cas et proposo que utilitzis una mica d’aigua de mar, rica amb sal minerals i oligoelements que t’ajudaran a reforçar el cos entre altres i el miso blanc amb un gust més suau perquè t’aporti els beneficis del miso. Recorda que no estigui pasteuritzat perquè tingui totes les seves propietats.