Bombes de xocolata

Receptes

10 desembre 2020

Una recepta per un dia especial o per aquell dia que necessites un dolç ben saciant i dens.

Aquesta recepta la vaig aprendre a fer en una trobada macrobiòtica on vaig coincidir amb la Christine Cooks, una gran persona i gran professional de la cuina macrobiòtica.

Jo l’he batejat amb el nom de bomba de xocolata per la seva densitat, és un dolç de qualitat, però dens i empalagòs no apte per a tots els dies!

Ingredients:

  • 1 tassa de crema de fruits secs feta per tu o comprada
  • 1 tassa de xocolata 90% o 100%
  • 1 tassa de melassa d’arròs
  • 3 tasses de flocs inflats d’arròs

ingredients
Bombes de xocolata 5

Posa la melassa, la crema de fruits secs i la xocolata dins una olla a foc lent i vés remenant perquè es vagi barrejant tots tres ingredients.

La crema de fruits secs que he fet servir és d’avellanes torrades feta a casa. Si disposes d’un robot de cuina o un bon triturador és una manera fàcil de fer-la, només has de posar les avellanes o altres i triturar a velocitat alta fins aconseguir una textura on el fruit sec treu el seu oli.

barreja xoco crema fruits secs i melassa
Bombes de xocolata 6

Un cop tens la barreja ben homogènia pares el foc i afegeixes les tres tasses dels flocs d’arròs de mica en mica, segueixes remenat per obtenir una barreja homogènia.

Pots posar a la recepta qualsevol floc inflat de cereal, arròs, mill, quinoa. A mi personalment m’agrada més el d’arròs.

deixem refredar
Bombes de xocolata 7

Deixes refredar la barreja i quan encara estigui una mica tèbia agafes dues culleres i en vas fent boles d’una mida raonable, pensa que la barreja ja és molt densa.

Guarda- les a la nevera.

Si te les menges a temperatura ambient, la textura serà més lleugera i agradable.

boletes laterals
Bombes de xocolata 8